AfroKinesis

Μαθήματα χορού AfroKinesis στη Θεσσαλονίκη

AfroKinesis

Πρόγραμμα:
Δευτέρα και Τετάρτη 19.00

Σάββατο 17.00

Κάντε κράτηση θέσης για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.

Διδάσκονται:

✓ Κινησιολογία
✓ Στάση σώματος και απομόνωση
✓ Χορός/χορευτικές κινήσεις/χορογραφία
✓ Εισπνοή και εκπνοή

Το AfroKinesis είναι είδος χορού που στοχεύει στο Sweat Feel Release σώματος και πνεύματος. Αποτελεί συνδυασμό ρυθμικών και γήινων κινήσεων εμπνευσμένες από τη φύση, τις αγροτικές εργασίες και τις παραδόσεις, από διάφορες περιοχές της Αφρικής.

Είναι ένα θεραπευτικό είδος χορού, ιδιαίτερης έντασης, με σκοπό την εκτόνωση και την εκγύμναση όλου του σώματος βοηθώντας παράλληλα στη δημιουργία καλής φυσικής κατάστασης. Παράλληλα, ο συγκεκριμένος χορός προάγει την έκφραση, αποτελώντας είδος χοροθεραπείας που βοηθάει στην «απελευθέρωση» του εσωτερικού κόσμου.

Χορεύοντας στο AfroKinesis, το σώμα αλλά και το συναίσθημα «απελευθερώνονται», ενώ η πολυρυθμία σε συνδυασμό με την κίνηση προκαλεί ευεξία και ευφορία «ενώνοντας» έτσι τους χορευτές με την μουσική.

Το κομμάτι του σώματος που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι το στέρνο που συντελεί στο ξεμπλοκάρισμα των εντάσεων και ακολουθεί η λεκάνη που βοηθάει στην εκτόνωση της αρνητικής ενέργειας.

Η επαφή των γυμνών πελμάτων με τη γη, ενεργοποιεί όλες τις απολήξεις των νεύρων «ξυπνώντας» όλο το σώμα. ενώ συνδέει το άτομο με τη γη βοηθώντας έτσι την επανασύνδεση με τον εσώτερο εαυτό του αλλά και με τους άλλους. Οι εντάσεις και τα αρνητικά συναισθήματα «αποβάλλονται», χαρίζοντας ψυχική ισορροπία.

Το AfroKinesis χορεύεται και με τη συνοδεία κρουστών οργάνων που δίνουν τον ρυθμό, συντονίζοντας παράλληλα την καρδιά με την ανάσα. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους σωματότυπους και συνδυάζει τη διασκέδαση με την εκτόνωση, την ομαδικότητα, τη χαρά και την ελευθερία.

Ως χορός είναι προσιτός, απλός και δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για την παρακολούθησή του ενώ χαρακτηρίζεται από ρυθμικότητα και τονώνει την αυτοπεποίθηση μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Τέλος βοηθάει στην επικοινωνία με τους ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί τον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλοεκτίμηση ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Το AfroKinesis, μέσω της αφρικανικής κουλτούρας αποτελεί ένα είδος τέχνης και έκφρασης… απλά η «χαρά της ζωής».

Η χοροδιδάσκαλος του Art e Danza_Cuban Project, Μάρθα Θεραπίδου , αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη από το παγκόσμιο συμβούλιο χορού, εξειδικεύεται στη διδασκαλία αφροκουβανέζικου χορού στη Θεσσαλονίκη, έχοντας εντρυφήσει στο κορυφαίο είδος latin χορού στην Κούβα.

Μάθημα χορού AfroKinesis

  • Με ή χωρίς παρτενέρ (solo).
  • Ενδυμασία: Άνετα ρούχα γυμναστικής που επιτρέπουν ελευθερία στις κινήσεις του σώματος.
  • Ιδανικά χορεύουμε χωρίς υποδήματα.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ:

1) Real Deal: Με την προπληρωμή συνδρομής 2 μηνών κερδίζετε 1 ώρα εβδομαδιαίως για όλη την διάρκεια της συνδρομή σας σε επιλεγμένα μαθήματα (η προσφορά ισχύει από 2ωρο πρόγραμμα και πάνω).

2) Lux Deal: Με την προπληρωμή συνδρομής 4 μηνών κερδίζετε 4 ώρες σύνολο ιδιαίτερα μαθήματα για όλη την διάρκεια της συνδρομής σας (η προσφορά είναι για περιορισμένες συνδρομές, ισχύει από 2ωρο πρόγραμμα και πάνω).
3) Prive Deal: Προπληρώνοντας από 10 ιδιαίτερα μαθήματα και πάνω κατεβάζεις την τιμή -20%.
4) Vip Deal: Προπληρώνοντας από 15 ιδιαίτερα μαθήματα και πάνω κατεβάζεις την τιμή -40%.

* Οι συνδρομές δεν παγώνουν, τα μαθήματα  χρειάζεται να ολοκληρωθούν εντός συνδρομών και συγκεκριμένης περιόδου  ειδάλλως χάνονται).
Μάθε περισσότερες πληροφορίες και φτιάξε το δικό σου πακέτο προσφοράς! Ρωτήστε μας για λεπτομέρειες!