Γιατί να αρχίσω χορό;

Γιατί να αρχίσω χορό;

Γιατί να αρχίσω χορό και ποια είναι τα οφέλη; Από τα πανάρχαια χρόνια ο χορός είναι σύμβολο της συνειδητής παρουσίας της ζωής. Όντας ο πιο άμεσος τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, είναι αναπόσπαστο κομμάτι σχεδόν όλων των παραδόσεων του κόσμου! Αποτελεί ύψιστη μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης με μοναδικά χαρακτηριστικά και αφορά στη ρυθμική κίνηση του σώματος συνήθως με τη συνοδεία μουσικής.

Όλοι, ανεξαιρέτως, μπορούν να χορέψουν. Salsa, Rumba, Reggaeton, Samba, Mambo, μπαλέτο, ή rock ‘n’ roll δεν έχει σημασία τι χορεύεις!

Ιδού οι λόγοι για  να ξεκινήσεις το χορό:

Θεωρείται η ιδανική γυμναστική!

Είναι η πιο ολοκληρωμένη άσκηση, καθώς κινητοποιεί όλες τις μυϊκές ομάδες. Αποτελεί μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις, αυξάνοντας τον ρυθμό του μεταβολισμού, συμβάλλοντας στην απώλεια του βάρους!

Βελτιώνεις τη στάση του σώματός σου.

Αν δουλεύεις μπροστά σε υπολογιστή, μέσα από το χορό, μεταβάλλεται η στάση του σώματός σου, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ευλυγισία και η ισορροπία σου.

Ο χορός ενισχύει τις πνευματικές σου ικανότητες, τη μνήμη και διατηρεί τον εγκέφαλο ενεργό, βελτιώνοντας τη συνολική εγκεφαλική δραστηριότητα και τη συγκέντρωση. 

Συμβάλει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Προσφέροντας πνευματική χαλάρωση και ευεξία. Σύμφωνα με μελέτες, χορεύοντας μειώνεται το άγχος και η ένταση, βελτιώνεται η αυτοεκτίμηση ενώ παράλληλα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση.

Χορεύοντας, ωφελείς συνολικά την υγεία σου! 

Κατά τη διάρκεια του χορού αυξάνεται η ολική πνευμονική χωρητικότητα. Ανεβαίνουν οι καρδιακοί σου παλμοί και αυτό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Συμπληρωματικά, συμβάλει στην ενδυνάμωση των οστών, οπότε προλαμβάνει την οστεοπόρωση. Βελτιώνει την κινητικότητα, τη δύναμη του σώματος, την αντοχή, τη φυσική κατάσταση, καθυστερώντας παράλληλα τη γήρανση..

Μέσω του χορού μπορείς να κοινωνικοποιηθείς.

Συμμετέχοντας σε μια τάξη χορού μπορείς να δημιουργήσεις κοινωνικές δεξιότητες και να αποκτήσεις νέους φίλους. Μελέτες έχουν δείξει πως η κοινωνικοποίηση με φίλους και οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί συμβάλουν στη θετική σκέψη. Πάνω από όλα, ο χορός είναι μια κοινωνική δραστηριότητα και μία ιδιαίτερη μορφή διασκέδασης και ψυχαγωγίας!

Δυναμώνεις το σώμα, ισορροπείς την ψυχή έχοντας μια διέξοδο από την καθημερινότητα και το στρες. Ο χορός είναι για πολλούς μια ευχάριστη δραστηριότητα και για άλλους τρόπος ζωής……η επιλογή είναι δική σου και τα οφέλη του χορού αναρίθμητα…